Pendik Bilim ve Sanat Merkezi

Vizyon: Özel Yetenekli öğrencilerimizin, sahip oldukları yeteneklerinin farkındalığını oluşturup, kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak bilim ve sanat çalışma ortamlarını oluşturmak.

Misyon: Özel Yetenekli Öğrencilerimize; zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik, keşif, icat, sosyal ilişkilerde başarı ve iletişim gibi yetenekleri, konunun uzmanları öğretmenleri tarafından yaşama dair olan eğitimlerini vermek.

Başarılar:

Saatler: HAFTA İÇİ: 15:40- 19:30 HAFTA SONU: 09:00 - 17:00
Isınma: DOĞALGAZ KALORİFER
Servis Bilgisi: VAR
Sportif Etkinlikler: Gençlik ve Spor Bakanlığı Projemiz
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4007 Bilim´çlenme 2019 Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Bizim İkimiz Sen Tek’ 2020 Projesi kabul almış ve tamamlanmış projelerimizdir. Bununla beraber kurumumuzda 4004 Doğa Okulları, 4006 Bilim Fuarları, 4007 Bilim Şenlikleri, Tübitak-2202 Bilim Olimpiyatları, 2204 A-B Araştırma Projeleri, Teknofest, MEB Robot, ISBO Bilim Olimpiyatları, MEB İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara, Sabancı Üniversitesi ERG, Nasa Gezi, FRC-FLL-FLLjr- WRO Robotik Yarışmalar, Galaktik Uzay Kampı, AB Erasmus, E-Twinning, Eko Okullar, 3D Tasarım, KANGURU, THALES, URFODU, CARRIBOU, ISTEAM, ZEKATHON, TBT, TZV Matematik, STEAM, Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları
Proje Çalışmaları: Tübitak 4007 Bilim´çlenme 2019 Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Bizim İkimiz Sen Tek’ 2020 Projesi kabul almış ve tamamlanmış projelerimizdir. Bununla beraber kurumumuzda 4004 Doğa Okulları, 4006 Bilim Fuarları, 4007 Bilim Şenlikleri, Tübitak-2202 Bilim Olimpiyatları, 2204 A-B Araştırma Projeleri, Teknofest, MEB Robot, ISBO Bilim Olimpiyatları, MEB İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara, Sabancı Üniversitesi ERG, Nasa Gezi, FRC-FLL-FLLjr- WRO Robotik Yarışmalar, Galaktik Uzay Kampı, AB Erasmus, E-Twinning, Eko Okullar, 3D Tasarım, KANGURU, THALES, URFODU, CARRIBOU, ISTEAM, ZEKATHON, TBT, TZV Matematik, STEAM, Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları projeleri tamamlanmış ve yürütülmeye etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Nasa Gezi, FRC-FLL-WRO Robotik Yarışmalar, AB Erasmus, Exchange, E-Twinning Projeleri ve KANGURU, THALES, URFODU, CARRIBOU, ISTEAM, STEAM, Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları
Diğer Hususlar: 2018 yılında İstanbul Pendik’te açılan bilim ve sanat merkezidir. Kurum, 2018 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Şuan itibariyle Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ilçeleri Pendik BİLSEM’ in öğrenci aldığı bölgeler içerisinde yer almaktadır. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 700 öğrencisiyle eğitimine devam etmektedir.

WEB - https://pendikbilsem.meb.k12.tr

Adres - Çamlık Mahallesi Piri Reis Cd. No4A 34912 Pendik/İSTANBUL

Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :ÖZEL EĞİTİM - BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Yerleşim Yeri - Çamlık Mahallesi Piri Reis Cd. No:4/A 34912 Pendik/İstanbul

Adres - Çamlık Mahallesi Piri Reis Cd. No4A 34912 Pendik/İSTANBUL

Ulaşım Kurumumuz Aydos Kavşağına 200 mt. mesafede olup Aydos Spor Kompleksi ile Papatya sitesi arasında Piri Reis Cd. üzerindedir. GHV Mustafa Saffet Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve İnal Aydınoğlu Yurt Bina´sının karşı çaprazındadır. 134, KM72, KM14, KM15, KM26, 132A nolu hat otobüsleri yakın duraklardan geçmektedir. BL-400 ve C-310 minibüs/dolmuş hatları da kuruma yakınına gelen minibüs/dolmuş hatlarıdır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık D-100 Pendik Köprüsüne 8 KM. - Pendik İlçe Merkezine 10 KM. uzaklıktadır.