BİLSEM ÖĞRENCİLERİ TURKCELL ZEKA GÜCÜ ZEKATHON' DA YARIŞIYOR!

BİLSEM ÖĞRENCİLERİ TURKCELL ZEKA GÜCÜ ZEKATHON' DA YARIŞIYOR!

NOT: ZEKATHON' DA YARIŞMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ, PENDİK BİLSEM' İ ARAYARAK ARZU HANIMA LİSTEYE İSMİNİ YAZMASI İÇİN BİLGİ VEREBİLİR.

28.11.2020 1322

Zekathon = Turkcell Zeka Gücü + Hackathon bir arada!

Turkcell Zeka Gücü projesi kapsamında düzenlenen Zekathon; Türkiye'de 150'yi aşan sayıdaki Bilim Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) okuyan öğrencilerin uzaktan eğitimine destek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırlanan bir etkinliktir.

Zeka Gücü öğrencileri, yarışma kapsamında aldıkları eğitimden sonra geliştirdikleri doğal afet ve yapay zeka temalı projeleriyle yarışacaklar. 19 Kasım 2020 – 15 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurulara açık olacak Turkcell Zekathon'un kazananları, 18 Mart'ta düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Zekathon süresi boyunca takımlar online eğitimler alacak, mentörleriyle haftalık toplantılara katılacak ve projelerini geliştirecekler! Siz de bu heyecana ortak olmak için Zekathon'da yerinizi alın!

  

Turnuva hakkında

Öncelikle ilk yapmanız gereken en az 2 en fazla 5 kişiden oluşan takımınızı kurmak!

Takımınızı kurduktan sonra takım koçunuzla birlikte Zekathon Temaları sayfasından temanızı seçip üstüne proje fikrinizi düşünmeye başlayabilirsiniz. Başvuru için acele etmeyin, 20 Ocak'a kadar başvurularımız devam ediyor.

Takımınızla proje fikrinizi oluşturduktan sonra, projenizi net olarak anlatan kısa bir sunu/video/afiş vb. hazırlamaya geçebilirsiniz. Hazırladığınız materyali paylaşmanız için Başvuru Formu'nda "dosya yükleme" bölümü oluşturduk. Bütün bunları yaptıktan sonra artık Başvuru Formu'nu doldurma zamanı!

Başvuru formunu doldurduktan sonra size başvurunuzun onaylandığını gösteren bir bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Başvurunuzu yaptıktan sonra tek yapmanız gereken ön değerlendirmeyi beklemek. Tarihleri Zekathon Takvimi sayfasından takip edebilirsiniz.

 

Turkcell Zeka Gücü Projesi

Turkcell Zeka Gücü Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir.

MEB Okulları ve Bilim ve Sanat Merkezleri'nde yürütülen Turkcell Zeka Gücü Projesi, Maker Hareketi ve 4. Sanayi Devrimi'ne gençlerimizi hazırlamak için kurgulanan, Türkiye'nin en büyük teknoloji eğitimi projesidir.

Proje kapsamında, bugüne dek 40'a yakın ilde toplam 55 Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarı kuruldu. Söz konusu laboratuvarlarda üç boyutlu yazıcılardan sensör kitlerine, dizüstü bilgisayarlardan akıllı tahtalara kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm araç gereç mevcut. Her bir şehre/laboratuvara gidip, eğitmenlerimizle birer hafta yüz yüze eğitim de veriyoruz.

 

Türkiye'nin dört bir yanındaki yaklaşık 70 bin öğrenciye yönelik eğitim veren bir uzaktan eğitim portalımızvar. Bu portalda çeşitli teknoloji alanlarında ücretsiz eğitimler sunuyoruz. Bu eğitimleri alan öğrenciler, takıldıkları yerde öğretmenlerine soru sorup, eğitimlerin sonunda sınava girip başarı belgesi alıyorlar.

Stanford, MIT, Cambridge ve Sorbonne üniversitelerinin de kullandığı, açık kaynak kodlu uzaktan eğitim altyapısıyla Zeka Gücü portalı; Türkiye'deki tüm öğrencilerin faydalanabileceği Arduino, Mbot, Robotik, Uzay Bilimleri, Yapay Zeka, Akıllı Tarım, Akıllı Ev, Derin Öğrenme gibi konularda tamamen ücretsiz eğitimleri içeren zengin bir eğitim portalı haline dönüşme yolunda ilerliyor.

 

NOT: ZEKATHON' DA YARIŞMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ, PENDİK BİLSEM' İ ARAYARAK ARZU HANIMA LİSTEYE İSMİNİ YAZMASI İÇİN BİLGİ VEREBİLİR.

Kaynak: https://zekagucu.turkcell.com.tr/