Tarihçe

Tarihçe

20.11.2018 1709

 

Pendik Bilim ve Sanat Merkezi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaların ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak üzere kurulmuştur. Mili Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özel Yeteneklilerin Eğitimi Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermektedir. Merkezimiz, fili olarak eğitim öğretime başladığı: 2018 yılından itibaren kısa süre içinde gerek TÜBITAK projelerinde, gerekse lise ve ortaokul öğrencileri arası proje yarışmalarında ve diğer ulusal yarışmalara katilim göstermiş ve aldığı derecelerle ilimizde referans kurum olma basarisini göstermiştir.

Pendik Bilim ve Sanat Merkezi 1Ekim 2018 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Merkezimiz; 20'si kadrolu olmak üzere toplam 35 öğretmeni, 1 memuru, 3 hizmetlisi, 428 kız ve 455 erkek öğrenciler Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla ilçelerinde faaliyet gösteren çeşitli okullarının 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1. ev 12. sınıflarından toplam 83 öğrenciye 91 atölyede eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.

TÜBITAK 4007 Bilim'çlenme (2019), Gençlik ve Spor Bakanlığı Bizim ikimiz Sen Tek (2020), TÜBITAK 4007 Pendik BILFEST (2021), TÜBITAK 4006 (2021), TÜBITAK 4004 Sürdürülebilir Yarınlarda Ekolojik Adımlar (2022) ve TÜBİTAK 404 YBO' lar Bursa' da (2022) Projeleri kabul almış ve tamamlanmıştır. 29. TÜBITAK Bilim Olimpiyatlarında kurumumuz öğrencileri bronz madalya alarak 3. olmuştur. TÜBITAK2204-BOrtaokul öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında kurumumuz üç proje ile Asya Bölge finallerine katılmaya hak kazanmış, bölge finallerinde Coğrafya alanında 1.lik ödülü ve Tasarım alanında 3.lük ödülü alarak Ulusal finallere katılma hakki kazanmıştır. Öğrencilerimiz Ulusal finallerde ise Coğrafya alanında Türkiye .3cüsü olarak büyük basari elde etmiştir.

Kurumumuzda yapılan öğrenci çalışmalarıyla Türk Patent ve Marka Kurumuna 2 Patent, 10 Faydalı Model ve 150 Endüstriyel Tasarım başvurusu yapılmış ve onaylanan başvurular tescil belgelerini alınmıştır.

2002 Teknofest Samsun Finallerine katılmaya hak kazanan kurumumuz öğrencileri Teknofest Samsun'da büyük basari elde ederek A f t Yönetimi Ortaokullar arasında Türkiye 1.si olmuştur. Üsküdar üniversitesi 8. Bilim ve Fikir Festivalinde Fen ve Teknoloji alanında .3 lük ödülünü almıştır. Pendikli Gençler icat çıkartıyor yarışmasına ise kurumumuz 20 projeyle rekor bir katilim sağlayarak ortaokul kategorisinde 1.lik ve 3.lük ödülü ve Lise kategorisinde 3.lük ödülü almıştır. Türkiye Zekâ Oyunlar Federasyonunun düzenlemiş olduğu Oyuncu Beyinler turnuvası katılan 1 öğrencimiz finallere kalmış ve iki öğrencimiz tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye I.si olmuşlardır.

2022 yılında başvurusunu yaptığımız AB Erasmus+ Dünyamız Isınıyor, Birlikte Soğutalım projemiz kabul görmüş ve Avrupa hareketlilikleri 2023 yılına planlanmıştır. Kurumumuz ayrıca İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü AB Erasmus+ programına da akredite olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. 2021 yılı E-Twinning  çalışmaları sonucunda kurumumuz Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. 2021 yılı 6. İstanbul Çocuk Bienaline katilim sağlayan 3 projelerimiz kabul görmüş ve Bienal süresince eserlerimiz sergilenmeye layık görülmüştür.

Bununla beraber MEB Robot, ISBO Bilim Olimpiyatları, MEB iyi Örneklerden Özgün Uygulamalara, Sabancı Üniversitesi ERG, NASA Gezisi, FRC-FLL- WRO Robotik Yarışmaları, Galiktik Uzay Kamp, Eko Okullar, D3 Tasarım, Kanguru, Thales, Urfodu, Caribou, Isteam, Zekathon, TBT, TZV Matematik, STEAM, Akil ve Zeka Oyunları Yaraşmalar vb. kurumumuz adına katilim sağladığımız ve derece aldığımız diğer faaliyet ve yarışmalardır.