Stratejik Plan

14.12.2022 209

 

Günümüzde eğitim anlayışı, çağın hızla değişen teknolojisiyle birlikte yeni bir boyut kazandı ve dinamizm, yaratıcılık, proje tabanlı eğitim, yarışma, araştırma, üretkenlik ön plana çıktı. Öğrenci odaklı eğitim anlayışları, onun isteklerini, beklentilerini, hedeflerini, bireysel özelliklerini merkeze alan yöntemler tercih ediliyor. Liderlik anlayışı, ekip çalışmasına ve yarışmalara-rekabete dayalı başarılar ve mevcut koşulları en iyi şekilde değerlendiren yaklaşımlar benimseniyor.

 

        Değişimin gerektirdiği yeni yapılanmaları eğitim programlarımıza katmak amacıyla merkezimizde oluşturduğumuz stratejik çalışma planı doğrultusunda çalışmalar etkinlikler, projeler belirleyerek çalışanları "biz" duygusu altında birleştirdik. Önce ekipler oluşturduk, okulumuzun özel durumu fiziksel koşulları, avantajları ve dezavantajlarını belirledik ve bu doğrultuda gerçekleştirilebilecek hedefler saptadık. Böylece okulumuzun sürekli iyileştirme yoluyla başarısını arttıracak yeni açılımlar hedefler belirlemiş olduk.

 

 Bu çalışmamızla öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştireceğine, verimliliğini arttıracağına dolayısıyla kurumun başarısının arttıracağına inanıyor Pendik Bilim ve Sanat Merkezi 2019-2023 Okul Stratejik planının yararlı olmasını diliyoruz.

 

Ferhat DERE

Merkez Müdür

 

Stratejik Plan için Tıklayınız